dimecres, 3 de març del 2010

PUNT VERD

Ja fa temps que l´ecola sóm un centre ecoambiental, però no n´ haviem parlat tots junts .
Per aquest motiu dijous vam instal-lar el PUNT VERD.
Varen anar tots a l´entrada i cada nivell ens va explicar que podem fer per contribuir a la conservació del medi ambient.
Els filets/es de tres anys ens varen dir que no hem de malgastar l´ aigua ja que és un recurs escàs i molt valuós, de manera que quan ens rentem les mans hem de fer-no intentant gastar poca aigua.També convé agafar un tros de paper molt curt i no llarg, per evitar consumir-ne molt, ja que d´açò depèn conservar més temps els arbres i boscos.


Els fillets/es de quatre anys comentaren que, per dur el berenar ho fan dins una fiambrera de plàstic i sempre duen la mateixa, de manera que no empren ni paper ni bosses de plàstic.


També ens explicaren com hem de reciclar:
Contenidor blau: cartró, paper…
Contenidor groc: envasos, plàstic...
Contenidor verd: vidre...
Contenidor vermell: deixalles ogàniques...

Els fillets/es de cinc anys primer exposaren que hem d´estalviar llum, es a dir energia, i per açò sempre cal apagar bombilles o tot tipus d´aparells quan no els feim servir. També hem d´intentar conservar les coses en bon estat i no haurem de comprar-ne tantes vegades. Així ens mostraren que hem de tractar de bé els jocs de la classe i del pati.

Si feim totes aquestes coses ajudarem a les Tres Erres: reduir, reutilitzar i reciclar que en definitiva serà el que ens permetrà disposar de més temps del nostre Planeta Terra. Crec que tothom ho va entendre, ara cal posar-ho en pràctica ja que tots tenim el deure de conservar-lo sense degradar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada